• Topmerken Bodemprijzen
  • Drie showrooms
  • Nu ook in Beusichem
  • 25 jaar ervaring

Kranen
Kranen

Een veel gebruikt item zijn natuurlijk de kranen, we kennen de volgende soorten:
- Fonteinkranen - Badkranen - Douchekranen - Bidetkranen - Wastafelkranen - Keukenkranen
Alleen al in de badkamer worden verschillende kranen gebruikt denk dan aan de badkraan, douchekraan, bidetkraan en wastafelkraan daarbij heeft u vaak de keuze uit mengkranen en thermostaatkranen.

Mengkranen
Mengkranen zijn onder te verdelen in verschillende soorten, de inbouwkraan (deze wordt in de muur ingebouwd ) en de opbouwkraan ( deze worden op de muur of wastafel gemonteerd). daarnaast heeft u de keuze uit de eenhendel mengkranen en de twee knops mengkranen. Het verschil tussen deze kranen zit hem in de bediening. Bij de twee knops mengkranen krijgt u het water op temperatuur door de beide knoppen (warm en koud) open te draaien. Dit zorgt ervoor dat het water gaat mengen en u uiteindelijk de juiste temperatuur voor het water krijgt. Bij de eenhendel mengkranen beweegt u de hendel omhoog om water te krijgen en beweegt de hendel naar links of rechts om het water warmer of kouder te maken.

Thermostaatkranen
Thermostaatkranen vinden we meestal alleen in de vormen van badkranen en douchekranen, deze kranen zijn hier namelijk zeer voor geschikt. De thermostaatkranen werken net iets anders dan de twee knops mengkranen. Op thermostaatkranen zitten namelijk vaak twee knoppen die individueel van elkaar kunnen bewegen, elke knop heeft in dit geval zijn eigen doel. Één knop is alleen om de kranen aan te zetten en de andere knop regelt de temperatuur van het water. Wanneer u dus aan deze knop draait wordt het water warmer of kouder, afhankelijk van de draairichting. De meeste thermostaatkranen zijn begrenst en zorgen ervoor dat het water nooit warmer wordt dan 50 graden en hebben een veiligheids vergrendeling op 38 graden dit om te voorkomen dat kinderen zich verbranden aan te warm water.

Fonteinkranen
Fonteinkranen worden zoals de naam al zegt alleen gebruikt op een fontein of toiletmeubel, er komt alleen koud water uit deze kranen. Badkamer-Voordeel heeft voor u een ruim assortiment aan fonteinkranen in verschillende prijsklassen.

Badkraan
De badkraan is er in veel verschillende soorten en stijlen. Bij Badkamer-Voordeel vindt u een groot assortiment badkranen in verschillende prijsklassen, zodat u altijd slaagt. Hieronder een overzicht van de verschillende soorten.

- Badrand kraan - Vrijstaande kraan - Inbouw kraan - Opbouw kraan

Badrand kraan
Deze badkraan wordt op de rand van het bad bevestigd. De kraan bestaat uit meerdere knoppen. Vaak krijgt u 5 aparte gaten in de rand. Twee knopen warm en koud om het water te mengen, 1 gat is bestemd voor de wateruitloop die uw bad vult. In 1 gat wordt uw handdouche bevestigd en het laatste gat is voor de omstelknop, hiermee bepaalt u waar het water uit komt.

Vrijstaande kraan
Een vrijstaande badkraan is in vele designs te krijgen. Meestal worden deze kranen gebruikt bij een vrijstaand bad en hebben een unieke uitstraling.

Inbouw kraan
De naam zegt het al, een inbouw badkraan wordt bevestigd in de muur. Inbouw kranen hebben een langere uitloop dan normale kranen omdat ze de badrand moeten overbruggen. Inbouwkranen hebben een luxe uitstraling en zijn onderhoudsvriendelijk Houdt u wel rekening met de dikte van uw muur en de inbouwdiepte van de kraan.

Opbouw kraan
Dit is nog steeds de meest verkochte kraan, hij wordt direct op de muur gemonteerd en is vaak goedkoper dan de inbouwkraan. Ook is de opbouw badkraan eenvoudiger te vervangen bij schade of renovatie.

Douchekranen
Douchekranen zijn door de jaren heen veranderd, de oude tweeknops mengkranen zijn vervangen door de veel praktischer thermostaatkranen. Hierbij hoeft u namelijk maar één keer de temperatuur van het water goed af te stellen en daarna hoeft u alleen nog maar de douche aan te zetten wanneer u deze wil gebruiken. Tegenwoordig worden er steeds meer verschillende soorten douches gebruikt. U heeft de keuze uit een losse douchekraan met glijstang set en handdouche, een regendouche set of een luxe inbouw set. Door de uitgebreide keuze bij Badkamer-Voordeel vind u altijd de kraan die bij u past.

Bidetkraan
De bidetkraan wordt in nederland steeds vaker verkocht, en wordt geplaatst op een bidet. Wat is er hygiënischer dan na de toiletgang uw onderlichaam met lauw/warm water af te spoelen. De bidetkraan valt onder de eenhendel kranen.

Wastafelkranen
Wastafelkranen zijn bijna altijd uitgevoerd als mengkranen. Er is in dit geval dus ook keuze uit eenhendel en twee knops mengkranen. Wastafelkranen kranen hebben een warm en koud water toevoer en is ideaal voor de badkamer zodat u zich daar dan makkelijk kunt wassen, scheren en dergelijke. Wastafelkranen zijn verkrijgbaar als inbouw- en opbouw model en in verschillende stijlen. Of u nu kiest voor een klassieke look, een retro look, of een strakke design look, bij Badkamer-Voordeel vindt u altijd het juiste model voor de beste prijs. Tegenwoordig zijn er ook verhoogde modellen te koop, deze zijn ideaal voor badmeubelen met opbouwkommen.

Keukenkranen
De hedendaagse keukenkraan is er niet alleen om water te geven, maar is zeer gebruiksvriendelijk en benadrukt de stijl van uw keuken.

Bij Badkamer-Voordeel vindt u alle topmerken kranen zoals:
- Venlo - HansGrohe - Tb Design - Plieger - Grohe - Sphinx - Sani-Select - Ideal Standard